Guitar hero

Svar på min käre mormors kommentar, guitar hero är ett tv spel. Man tror att man är skitbra, men i verkligheten är man inte det..Du får testa när du är här nästa gång.


Igår var jag o Therese på friskis i en iskall hall. Får se om vi ska dit idag med, om jag hinner efter jag klippt mig.
Även gårdagen spenderades mkt framför guitar hero. Det spelet är verkligen beroendeframkallande, men ack så kul.

Nej nu ska jag käka klart min frulle, så jag hinner dammsuga innan jag måste åka ner till centrum

Hej så länge


Carpe Diem

Therese

Myskväll med Alias.

Det blev en riktigt trevlig kväll igår efter att jag ohc zabina och sen jag och therese rockat loss på guitar hero.
Vi gick till Therese och spelade alias och bara snackade...Jag och Angelica vann :)..Nu har jag nyss ätit klart min frukost, efter att min kära katt spillt ut färskpressad blodapelsinjuice över hela köket, usch det såg nästan ut som blod. Tur att det luktade gott i alla fall. Snart kommer Therese hit och vi ska lira lite gh..
Jag hade föresten besöksrekord igår...Vilka är ni?

Bilder kommer senare under dagen

Carpe Diem

Therese

You rock

Vi äger på GH 3..Jag och Zabina alltså
Fan att vi inte har memorycard!

Puss av Andreas Johnson

Andreas Johnson kunde ha kommit långt med låten one love, om det bara varit han som sjungit den.
Carola förstörde helt seriöst låten och den var bara bra när han sjöng.

Jag träffade honom på julgalan i nacka strand, jag sot d längst fram och han kom fram och gav mig en kram och en puss, när han stod på scenen. Det tyckte jag var riktigt gulligt. Jag bad inte ens om det.
Han verkar vara en väldigt jordnära person, trots att han kunde bete sig som en riktig diva a la Carola. Men han har valt bort det. Tack för det!
image119


image118

Den kvällen på Nacka forum var en av de bästa kvällarna förra året.
Jag fick sjunga ingen sommar utan reggae med Markoolio, låten efter gav E-type mig micken och jag fick sjunga Life medan han dansade runt på scenen, sen så gav han mig en öl.
image38image37


Sen dagen efter fick man vinterkräksjukan, kan det varit Buffen? eller kanske allt vin?

Frukost! Förslag?

Något förslag på en god och nyttig frukost?
Nu måste man lägga påskhelgen bakom sig med alla onyttigheter...
image49
  Ge mig sommar nu!
Kefalonia - Det bästa 2007

God morgon!

Fasen det är fortfarande kallt ute...När ska våren komma måntro?
Så här såg de ut hos mig för några dagar sen
image117

Imponerande

Läste nyss en blogg om en tjej som är något år yngre än mig, som tar hand om två barn helt själv, efter att papporna visat sig vara svin. Denna tjej imponerade i alla fall på mig.
Önskar henne allt gott, och hoppas hon kommer in på utbildningen hon vill.
www.tumadre.blogg.se

Det finns många unga mammor som bloggar känns det som, men jag tycker definitivt att detta är den bästa, då jag varit inne på flera.

Carpe Diem

Therese

Är han inte alldeles underbart söt?

Han är inlindad i ett reklamblad, och han tyckte det var mysigt, medan jag tycker han ser ut som en korv.

image116





Jag saknar oss

  Och med oss menar jag mitt kära gäng från svanis.Vi som växte upp ihop, vi som gjorde allt ihop. Det är inte min familj som gjort mig till den jag är idag, utan det är ni. Kommer ni ihåg allt vi hittade på? Det gör inte jag, för det är på tok för mycket, det enda jag verkligen kommer ihåg är hur bra jag trivdes i erat sällskap. Robin och Eriks påhittade skämt om mig glömmer jag nog aldrig, men jag vill inte glömma heller. Haschkakan, superduperkillen. Alla minnen gör mig alldeles varm. Som när jag spillde pepsi på mina vita byxor på väg till en cup. Oj vad Erik och Oscar retade mig, men oj vad jag garvade. För det var verkligen så typiskt mig, tyvärr. Kommer ni ihåg skräckfilmen vi såg hemma hos Robins pappa, då alla blev skiträdda och sen precis mitt i den läskigaste biten, så ringer dörrklockan, klockan ett på natten. Jag har aldrig skrikit så mycket. Jag fick till och med sendrag och trodde aldrig jag skulle kunna spela handboll igen. Eller när jag trodde att räkan var Matrix.
   Eller alla nätter hemma hos David då vi bakade kladdkaka klockan två på natten eller kollade på Tsatsiki, eller det vanligaste, att sitta och sjunga medan David spelade gitarr. Det var tider det. Men det är inte förrän nu, när detta inte längre existerar som man inser hur jäkla mycket man saknar dessa stunder.
Varje gång jag ser någon av er som jag inte är van att se varje dag, som var en vana förut, blir jag helt lyrisk och tänker tillbaka på alla stunder, alla minnen, alla skratt. Som Green days låt Time of your life, för det var det verkligen. Minnena kommer aldrig dö ut, utan de kommer ligga mig varmt om hjärtat föralltid.
  Jag har alltid drömt om att leva livet de gör i Vänner, och det är inte förrän nu jag inser att det är ett liv jag redan levt, utan att jag tänkte på det då.
  De människor jag pratar om här är min klass 1A - 9A ,94-2003 på svandammsskolan. Majoriteten av klassen, ni ska veta att ni är saknade! Men även fast vi inte ses varje dag, så är allting som det alltid varit när vi väl ses. Vi kommer alltid att ha en speciell relation som ingen kan förstöra. Det sägs att blod är tjockare än vatten, men jag känner snarare att äkta vänskap är starkare än allting annat. Vår vänskap är unik.
 

    Denna nostalgitripp fick jag av att bara möta två av mina föredetta närmsta vänner, av en slump nere i centrum idag. Att två ansikten kan väcka så många minnen är helt otroligt, men jag är evigt tacksam för det, för det gjorde min dag.

Mitt möte med David Batra

Just det. Har glömt visa bilden från när vi var på Norra Brunn.
Jag snackade med Thomas Järvheden, men hann tyvärr inte ta något kort.
Men sen pratade jag med David batra, och fick även den stunden förevigat.
Dock ser jag helt förfärlig ut, men det bjuder jag på.

image114

Bör nämnas att jag stått i närmare fem timmar och druckit X antal drinkar, då kanske ni förstår min snygga pose lite bättre ;)

GUITAR HERO

Yes. Nu har vi köpt det!

Här ska tränas så jag har en chans att slå Erik i veckan. Men tror tyvärr det är omöjligt om inte han kör på expert och jag på easy. Haha.
Men kul ska det bli!

Idag har jag bakat och varit på biblan och fixat lite böcker. Usch vad sämst man är på att hitta där när man inte kan deras förkortningar, hc, hce etc. Men men.
Träffade Erik och Oscar utanför sen, var länge sen jag träffade Erik så det var roligt. Jag och Oscar snackade om jobbet och lite sånt. Men det är lite roligt, för det är alltid så att man träffar någon när man absolut inte vill det. Typ när man inte fixat sig eller nånting. Inte för att jag bryr mig, men det är så typiskt. Sen när man väl fixat sig och piffat upp sig, då är det helt dött ute på stan. Men men. Det är väl nynäs i ett nötskal.

Nu ska jag förbereda maten, sen blir det gittarplingande ett bra tag, tror jag!

Carpe Diem

Therese

Vår nya matplats


Före

image113

Efter
image112

Lite skillnad blev det väl?

Carpe Diem
Therese

Summering av helgens bravader

Sorry för den dåliga uppdateringen.
På påskafton var jag och Nicklas på Ikea och spanade lite, och sen på kvällen kom Therese över och käkade med oss. Men kvällen slutade med att jag Therese satt här och shotta framför Bert. Vi såg på Bert i fyra timmer. Den serien är så jäkla klockren.
Jag har även läst ut Asyl, riktigt bra bok.
Igår gjorde bjöd pappa oss på kroken, vilket var underbart gott. Jag och pappa delade på en flaska vitt vin till. Det var faktiskt riktigt gott, jag som velat ha vin hela helgen men systemet varit stängt.
Idag har vi varit på Ikea igen och köpa ett nytt bord och vitrinskåp. Barstolarna hittade vi för mindre än halva priset på blocket, och turligt nog bodde de så gott som granne med Ikea. Perfekt. Man måste ha tur ibland oxå.
BIld kommer senare på hur fint det blev i köket.
Imorn kommer Therese hit, och troligtvis Angelica. Vi ska baka och snacka! MYS!

Jag har även bestämt mig för att det blir blonda slingor. Man måste våga pröva någonting nytt! =)

Drömmen blev till verklighet

Inatt drömde jag att jag fick ett guldhjärta av Nicklas, och direkt när jag vaknar så berättar jag det.
Då ler han bara och springer och hämtar mitt påskägg, och där i ligger exakt ett sånt i drömmen undangömt bakom allt godis. Det tycker jag var ganska häftigt. Att drömmen blev verklighet på bara några minuter.
Sånt gillar jag! I alla fall då det är bra drömmar.
Nu ska vi iväg till IKEA och hoppas på att vi är ensamma där. SÅ skönt.
OCh Therese vill du äta middag hos oss ikväll?
Vi ska käka lax o lite så. Tänkte du ska inte behöva vara själv ikväll. Du får vara här med din andra familj :)

Carpe Diem
Therese

Det sägs att man drar till likheter, men till samma namn?

Therese, vad är det med det namnet egentligen? Varför får jag sån speciell kontakt med de med samma namn.
För att ge er exempel

Therese Nylund - Min närmste vän och andra hälft sen 1995, är inte det ganska otroligt. Har vuxit upp med begreppet Therese o Therese. Vi gick i samma klass i nio år och satt i princip ihop hela tiden. Och det gör vi än idag, fast vi för tillfället bor över hundra mil ifrån varandra så vet jag att hon alltid finns här för mig och jag för henne.

Therese "Tesa" - Min närmste arbetskollega på mitt förra jobb. Utan henne hade jag aldrig klarat eller orkat med allting. Du gjorde mina arbetsdagar. Och även där blev det lite komiskt. På allting kunde vi skriva Therese tipsar, Therese önskar, etc. Eftersom vi båda hette Therese ledde det även till förvirrade kunder och vi fick oss ett gott skratt.. Eller när hennes mamma ringde och trodde att jag var den andra Therese. Trodde aldrig man kunde prata så bra med nån som var 13 år äldre, men ack så fel jag hade.

Therese Gamander - Hälsa, livsstil och gestaltning. Denna Therese lärde jag känna under min första kurs på lärarprogrammet på stockholms universitet. Och i slutet satt vi väl typ ihop enligt kurskamraterna. Som när Ullis utbrister Åh vilka fina skor Therese, och det slutar med att båda stolt säger Tack så mkt. Haha..

Så är det bara slumpen att dessa just heter Therese eller finns ödet?
Jag känner i alla fall att ödet har varit delaktig i det hela, men man vet ju aldrig.

Det är jju dock ännu mer komiskt att vi alla stavar exakt likadant, då det finns en rad av olika stavelser på vårt vackra namn.

Carpe Diem
Therese

Jobb och återigen den där blondinb i tidningen

Yes, så har man jobbat första gången för i år. Känndes riktigt bra att jobba nu när man vet att man vid sidan om utbildar sig till det man verkligen vill göra. Sen att man inte blir lika stressad som när man hade ansvaret.
Det var kul att se alla igen. Dock inte de besvärliga kunderna, men de är bara att le och låtsas som ingenting.
Idag ska jag hem till Therese och träffa henne, det ska bli underbart! Mys vi ska ha i veckan. Det har blivit en lyxsak nu som förut var vardagsmat. Men men..

Solen skiner och det e svinkallt ute, snälla sol utstråla lite mer värme och ta bort blåsten!

Nej nu ska jag slappa och nog se lite Bert.

Han e så ful, pinsam, irriterande så det på något sätt blir charmigt..Haha

Carpe Diem

Therese

Room service killarna till lägenheten

Det skulle jag verkligen vilja. Men har svårt för att bestämma mig om jag vill de ska fixa köket eller sovrummet.
Men jag tror nog köket. Jag vill ha barbord och nydesignat kök. Vi har alla möjligheter just för att vi har så stort kök. Det gäller bara att ha tid och pengar till att fixa det själv.
Kommer ni inte ihåg det fina köket de gjorde åt Zäta och Emma i USA.
Jag tycker allt de gjort har varit så jäkla fint. Dock går det väl att diskutera det de gjorde hos Schulman (eller hur de nu stavar).
Så snälla Johnnie och Mattias, ta tag i vårt kök!
Ge oss mer plats och förvaring! =)

Blondinbella hysteri

Shit. På vilken kanal man än kollar och i vilken tidning man än läser så syns hon på ett eller annat sätt.
Jag vill inte läsa hennes blogg så hon kan skryta ännu mer med sina unika besökare, men ändå är det som en drog att man bara hamnar där och man förstår inte hur man hamnade där.
Men men. Hoppas hysterin lägger sig snart.

Förlåt för min dåliga uppdatering men har haft fullt upp med min examinationsuppgift. Men nu är den klar och jag har lov!
Mitt gamla jobb ringde mig idag och frågade om jag kan jobba lite i veckan, och självklart kan jag ställa upp. Men inte för mycket, med tanke på att Therese kommer hem! Men det ska bli roligt att träffa alla på jobbet. Saknar konstigt nog framförallt min och Louise helg. Vi hade alltid så roligt, men självklart stressigt. Måste även ägna en tanke åt min föredetta närmste arbetskollega Tesa - som klämt fingret i en ståldörr och är sjukskriven, jag tänker på dig och saknar dig! Det ska du veta.

Idag har jag storstädat hela lägenheten, det tog lite mer än 1 timme och 30 minuter, men rent och fint blev det!
Känner att jag mår bättre idag i alla fall, har haft lite febertoppar i ett par dagar nu. Har ju blivit friskismedlem nu oxå. Det känns skönt. Medelpassen är underbart bra träning för mig känner jag. Skulle gått på station igår, men febern gjorde att jag fick avböja.

Har fått veta att jag ska vara på lilla gröndalsskolan och göra min vfu, först sa det humlan men det visade sig att det blev lilla gröndal. Men det kvittar. Tråkigt att inte träffa Tesas barn bara..men men..

Måste även tillägna mina fd kurskamrater lite utrymme.
Therese, tja namnet säger väl allt. Utan dig hade denna kurs varit fruktansvärt tråkig, vi får inte tappa kontakten!
Tom du har förgyllt kursen efter resarö, det borde finnas fler som du
Emma var den jag lärde känna först, och en av dem jag kommer fortsätta hålla kontakten med
Ullis - Den gladaste av dem alla, det behövs fler som du!
Tove - Fd handbollstjejer som vi e. Även du har förgyllt mina dagar i skolan.
Viktor - Snällare kille får man nog leta länge efter
Johanna - Fritidsgruppen kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat!

image111
                           Bättre än så blir det inte

Självklart var vi mer personer i kursen, men känner att det är dem jag fått bäst kontakt med.

Just det. Har bokat klipptid, men vet inte om jag ska göra blonda slingor eller färga håret mörkt. Vad tycker ni?

Carpe Diem
Therese

Like a Hero

Det blev Perrelli som vann till slut. Anade att det skulle bli sanna charlotte och BWO i topp. Fasen jag borde ha bettat.

Idag har det varit långpromenix och sen ut med katten i det fina vädret. Äntligen är det vår!

Ikväll blir det medelpass på friskis, jag kommer vara helt slutkörd. Och eftersom jag inte pluggat nåt idag får det bli en heldag imorn. Men det ska nog gå!

Carpe Diem
Therese

Buffe

Gårdagen var trevlig.
Käkade buffe med några kära kurskamrater, måste erkänna att jag hade hoppats att det skulle bli fler, men det var lika trevligt ändå. Tråkigt att vi kommer splittras upp nu.
Gillar dessa personer grymt mycket, och hoppas att vi alla kommer i samma klass under inriktninen senare i höst.

Sen skulle vi leta vidare till nåt ställe där de kunde dricka öl och jag cider. Det slutade med att vi hamnade på fjortisstället kickis. (Efter att vissa var helt paffa att carzy horse inte längre existerade.)Satt där och snackade ett tag, sen var jag tvungen att gå till tåget för att man bor så jäkla långt bort och tågen slutar gå när klockan bara är barnet. Som tur är har jag en snäll pojkvän som hämtade mig i västerhaninge.
Men men det var en helt lyckad kväll, även om jag skulle viljat vara kvar längre. Men det får bli en annan gång eller vad säger ni?
Lägger upp bilder senare, har inte datorsladden framme just nu.

Nu ska jag kila ner på stan och köpa lite grejer till ikväll då vi ska till min mamma och käka middag och se melodifestivalen! Sen så är min kära mormor där på besök oxå.
Tror det kommer bli en helmysig kväll! Balten följer ju självklart med oxå :)

Snäll granne

Vår närmste granne knackade på tidigare under kvällen och gav oss en suverän borste till vår fyrfotade vän. De hade tyvärr fått avliva sin lilla katt i november...Usch vad hemskt.
  Tyckte i alla fall att det var väldigt gulligt att ge bort det till en granne som man inte mer än säger hej till. Vet att hon fått hjälpa min mamma med kopplet när hon skulle ut med Balten.
Det är alltid trevligt med vänliga grannar!

Friskis o svettis

Yes..Hade jag gått o trott att jag skulle vara anonym o så visar det sig att man känner halva gruppen..Bra där!
Men kul var det! Jag älskar att träna. Nu är jag tillbaka!

Här försöker man göra en god gärning

Och så blir det bara pannkaka av alltihop. Du har inte rätt att ringa och skälla ut mig och dumförklara mig när jag bara försökt att hjälpa till det bästa jag kunde. Jag mår inte heller bra av det. Men jag kan inte ta in den hos mig, och självklart ser jag skillnad på en hona och hane. Kom inte och tro att du e så mycket bättre bara för att du är äldre!

Mina frågor blev i alla fall accepterade så nu är det bara att köra igång! =)

Hans nya favoritplats!

image110

Inte långt kvar

Nej nu är det inte långt kvar på den här kursen. Bara det individuella kvar. Hoppas mina frågeställningar blir accepterade idag, annars så får man ju börja om...Men men..
Juste igår när jag skrev om katten, han ringde sen och sa att det inte var hans, såhan släppte ut katten i regnet igen. Så senare igårkväll när jag gick med soporna så stod hon där under vår bil och mjauade. Det gör så ont att se sånt där, så jag ringde nynäshamns katthem och bad dem komma och kolla på henne imorn. För jag tror att hon har en ägare. Usch så hjärtskärande att se en katt stå ute i regnet och mjaua, när man inte kan göra något. Visst jag kunde ha tagit in henne, men känns lite riskabelt när jag har en hankatt härhemma. Hursomhelst hoppas hon kommer rätt snarast möjligt!.

Nej nu ska jag kolla så att tågen går som de ska, så jag inte kommer försent till Thorildsplan!

Just det. Imorn blir det middag med klassen, det ska bli otroligt mysigt!


Carpe Diem

Therese

Min katt är otrolig

Idag tuggade han sönder min laddare, för andra gången. Börjar bli less på att han tuggar sönder sladdar så har lärt mig att man måste gömma dem..Men så idag så hade jag lagt den i en låda, men tydligen var fortfarande en liten del av sladden utanför, så den var såklart söndertuggad, FÖR ANDRA GÅNGEN. Det här börjar bli dyrt. Kanske ska nämna at han även tuggat sönder 3 par hörlurar!

Varför ska sladdar vara så roligt? Men självfallet inte när dom sitter i..utan bara när matte försöker gömma dom?

Årets första goda gärning

Stod jag för idag. Jag var ute med min lilla katt på promenix och så hör jag hur en annan katt står och jamar någon meter ifrån. Jag har sett den katten här tidigare, men inte tänkt mer på det. Men så kom jag på att den är väldigt lik en katt som finns på bild inne på djuraffären, den har varit borta sen 3 januari. Så jag springer bort till djuraffären med Baltazar, ringer numret och får reda på att katten ska lyssna på Emma. Jag springer tillbaka och märker att katten gör det. Ägaren kommer dit och tror att det nog är hon. Men hur lätt tror ni att det är att fånga in en katt som varit vildkatt i tre månader. Men efter lite om och men lyckas jag fånga in henne. Och förhoppningsvis lugnar hon ned sig efter någon dag då hon inser att hon är tillbaka i tryggheten!

Dagens medalj går alltså till mig själv!

Carpe Diem

Therese


Jag är totalt hopplös

Ja, usch det måste jag säga att jag är.
Jag bestämde mig för att ta tag i träningen idag. Byter om härhemma och fixar redan två timmar innan passet börjar. Sen bestämmer jag mig för att leka lite med Baltazar, och vips så råkar jag slänga hans gosedjur på vår stora glasklocka så den går i tiotusentals bitar. Det var bara att borsta och dammsuga upp. Tjugo minuter senare var jag klar med det nöjet. Sen åker jag upp till gymnasiet där jag tror att träningen ska vara. Sitter där som ett fån och börjar undra vart alla andra är. Ringer Nicklas och han kollar upp att passet visst ska vara i svandammsskolan... Ooops, jag racear ned till Svanis men självklart med min tur så har de låst dörren till hallen, så det var helt omöjligt för mig att träna idag. VÄRDELÖST!. Men jag lovar er, jag kommer göra ett nytt försök imorn.
   En sak som dock lyser upp denna dag är vårt stora grupparbete i skolan som min grupp FRITID fick VG på, och för er som inte vet det så är det det högsta man kan få på högskolan/Universitetet. Lyckan var total!

DONE

Yes vi blev klara med arbetet igår kväll och idag bär det av till Kallhäll för att planera vår redovisning. Läste precis att de hittat en bomb i Kallhäll..Läskigt men kallhäll kanske är stort?
Aja har inte tid att skriva mer nu, ska slänga i mig frukost nu innan magen börjar kurra ännu mer.

Carpe Diem

Therese

Seg dag

Men så roligt att inte Carola gick vidare, dock tråkigt för Andreas för han är grym. (Kan ju vara att jag tycker så för att jag fått en puss av han, utan att jag bad om det).

Lördag

Usch vilken vecka det har varit. Det enda veckan bestått av är plugg, plugg och åter plugg. I fredags var jag i skolan från halv nio till fem..Vi skulle säkert suttit kvar längre om det inte varit så att biblioteket stängde..
Hursomhelst idag kommer Nicklas hem och då får det bli ändring på mina matvanor, vi ska i alla fall hem till hans mamma och pappa och käka idag. Det ska bli trevligt!
  Har märkt att jag kanske måste tydliggöra att jag inte menade MIN Therese i förra inlägget, utan en NY Therese som går i min klass. Verkar som folk har missuppfattat det lite.

Men en sak bör sägas igen: Jag vill inte splittras, ni har lyst upp hela min tillvaro på sistone. Känns konstigt att säga att man verkligen trivs i skolan, och det är ju tack vare de sköna personerna man lärt känna. Sen är det även ett plus i kanten att skolan är otroligt fin och fräsch. Campus Konradsberg! Är glad att jag slipper Frescati.

Hände en liten läskig grej idag, jag var ute med Baltiz och då går hans sele sönder så han springer lös, och som tur var klättrar han upp i ett träd istället för att springa iväg, usch där blev man nervös för några sekunder. Men det var bara att springa över till djuraffären och införskaffa sig en ny sele.
image109
                    

Nej nu ska jag ta och bege mig till Haninge och hämta Nicklas.

Carpe Diem

Mardrömsveckans första dag

Som sagt, går jag hel ur v.10 klarar jag ALLT!

Men måste även berätta att jag för en gångs skull fastnat för en låt första gången jag hörde den. Det var Charlotte Perrelis låt Hero som lyckades med detta. Hoppas innerligt att den vinner i Globen.

Björn Gustavsson var lite halvlam tyckte jag, han är roligare när han sjunger eller läser dikter än när han spelar full. Men alla har vi olika smak.

Just det, jag fick partnerområde Nynäshamn! Så jag slipper pendling i 3 veckor i vår!..Det ska bli helt underbart. Hoppas innerligt att jag hamnar i centrala nynäshamn så jag kan cykla till skolan! Vilken dröm!

Therese - Vi FÅR inte tappa kontakten, det tillåter inte jag!

RSS 2.0