Underbara vänner

Dagen har spenderats med Therese och krull nere i hamnen, där jag och Therese proppade i oss massa pommes frites med mjukglass. Det är så fruktansvärt gott hur äckligt det än låter.
Sen blev vi sugna på att sätta oss utanför mig och ställa lite cider på kylning. Så vi satt där ute och drack lite cider, tyvärr råkade jag hälla ut min över filten och mig. Men det är tyvärr bara jag i ett nötskal.
Som Therese och Krull konstaterade idag.
Therese - Du och vitt går inte ihop
Krull - Jag skulle vilja säga Therese och kläder överhuvutaget går inte ihop


detta skrevs i torsdags..måste ha blivit något fel

Trevlig dag

Dagen har spenderats med Jonna. Vi satt och fikade (kladdkaka som jag gjort innan jag åkte till henne) och snackade på hennes altan. Sen åkte vi in en sväng till haninge där jag hittade en myströja på Bikbok.
Sen blev det grillning hemma hos henne där hennes mamma bjöd på god mat och det blev en riktigt trevlig middag.
Nu blir det fotboll. Men jag hejar inte på något av lagen. Jag ville hellre se en final mellan Spanien - Ryssland. Men men man kan dessvärre inte få allt här i livet.

EM krönika Spanien - Italien

Heja Spanien!
Men det bådar ju inte gott, då det i samtliga kvartsfinaler i detta EM varit tvåan från gruppspelet som gått vidare. Eller som kommentatorerna ser på det. De lag som vilade spelare i sista gruppsspelsmatchen har åkt ut.
   Men just nu orkar jag inte lyssna på all statistik hit och dit. Enligt dem har ju Ryssland aldrig lyckats i ett mästerskap, och har alltid varit sämst när det väl har varit viktiga matcher. Den statistiken kan nu slänga sig i väggen. 2-0 mot Sverige, visst det var väl inte världens svåraste match. 3-1 mot Holland säger en hel del, med tanke på vilken form laget visat under gruppspelet.
  Jag måste erkänna att jag ville att Holland skulle förlora igår. Detta tack vare att det var de som slog ut oss för fyra år sedan. Fast jag ville inte att det skulle förlora redan efter 90 minuter, utan jag ville att de skulle få en lika tung förlust som oss 2004. Så i slutminuterna ville jag se ett holländskt mål ihopp om att det skulle bli straffar direkt....Men men, nu åkte det i alla fall ut efter en 30 minuter lång förlängning. What goes around comes around, så tack Ryssland. Nu skulle jag gärna velat vara på hotellet och sett holländarnas besvikna miner efter deras skrytiga attityd när vi var där. De trodde de var kungar för att de besegrat Italien med 3-0 och Frankrike med 4-1? (Blev det inte så?).
Jag säger som Fiffi, nu slipper vi även skämmas lika mycket som vi gjorde i onsdags. Ryssland har numera inte bara slagit ut vår nation, utan även guldtippade Holland. Visst att vi spelade dåligt i onsdags, men igår fick vi från Rysslands sida se hur fotboll ska se ut när den är som bäst.
   Ryssland vågade satsa och ge järnet, vägrade att visa respekt för stjärnor som Van der sar och Nistelroy, men framförallt de spelade inte på resultat. När de i förlängningen gjorde 2-1 backade laget inte ned, utan de fortsatte anfalla och gjorde istället 3-1. Vilket annat landslag skulle ha den viljan men framförallt det modet?
     FotbollsEM 2008 har blivit ett mästerskap där nya stjärnor som Arsjavin föds, och gamla stjärnor faller. De klarar inte trycket från media,supportrar etc. Jag ser likheter med EM 2004 då underdogsen Grekland blev Europamästare och Charisteas gick från anonym till känd på ett par veckor. Men den största skillnaden med Em 2004 är att i år går lagen som är bra offensivt vidare, medan Grekland för fyra år sedan vann för att de spelade bra defensivt. Och vad är roligast defensiv fotboll eller offensiv fotboll?


Usch usch usch

Vilka svin det finns på denna jord. Inte bara svin, utan fega svin dessutom
Att man kan bli så arg samtidigt som man blir så ledsen och besviken.

Midsommar

Midsommar blev till slut ändå
ganska lyckat, trots en del "mystiska" försvinnanden...
Alla bilder har jag lagt upp på facebook, men lägger ut några här till er som inte har fejjan.
Hoppas ni alla hade en trevlig midsommar.
Jag och Therese drack ungefär upp 5 liter bål tillsammans. Jag tror att det kommer dröja ett tag innan jag dricker bål igen. Men gott var det. Det vill jag lova!




När stoltheten tar över

Ibland känner man sig så där lagom stolt. Idag är en sådan dag för mig. Fast jag är inte stolt över mig själv, utan över många personer i min närhet.

* Jag har en farmor som tagit steget in i teknikvärlden. Nu har hon kommit så långt att hon tillochmed skaffat sig en facebook. Jag menar, hur många över 70 år är så duktiga på dagens teknik?

* Jag har en väldigt nära vän, som ställer upp i vått och torrt. Som när jag trodde det strulat till sig när jag var i Grekland. Hoppade hon in och kunde sova här, så att jag kunde slippa oroa mig. Den här vännen har även vågat färga sitt blonda hår brunt. Och detta utan en enda tår. Den här personen klarar jag mig inte utan. Hon är min trygghet.

* Jag har en vän, som på senare tid blivit min stöttepelare, min uppmuntrare och min lyssnare. Hon har kommit mig så nära som jag trodde att bara personen ovan kunde komma. Jag är oerhört tacksam att du alltid ställer upp och förstår mig. Utan dig hade jag nog aldrig klarat av året som varit.

* Jag har en mormor, som i mina ögon verkligen är världens coolaste mormor. Och jag har bevis som talar för det.
När vi var i Bulgariern för ett par år sedan så åkte hon bananbåt, och inte nog med det, hon satt även på den "läskigaste" platsen - nämligen längst bak. Min mormor tyckte även att det var kul, och ni kan ju gissa hur mycket hon skrek. Sen är inte hon som andra 60+ att man ska köra som en snigel i trafiken. Nej nej hon är snarare en fartdåre än en snigel, det vill jag lova.

Det var allt för mig.
Hoppas ni får en underbar midsommar, för det tänker jag i alla fall ha.
Nära vänner - plockmat - bål - sprit - kub?

Kan inte bli så mycket bättre...


En förvandling utöver det vanliga

Yes inatt färgade BlondinTherese sitt hår brunt. Och jag överdriver inte när jag säger att det blev riktigt riktigt fint.
Eller vad säger ni. Skulle hon enbart haft i det röda (avfärgningsmedlet)? Det är i alla fall en kopia av hon sjöjungrun Ariel


Hemma!

Yes nu har jag kommit hem efter en underbar vecka på Rhodos.
Efter sju dagar på ett all inklusive hotell är ens magsäck ganska så rejält uttänjd. Jag har nog varit hungrig hela dagen idag.
Hursomhelst så har eftermiddagen spenderats med mina kära vänner Therese och Zabina och en jamande katt. Jag tror han fortfarande är orolig för att vi ska åka iväg igen. Inatt så sov han nog inte en blund för att han vakande aktivt framför dörren, så att vi inte skulle kunna lämna lägenheten, utan hans vetskap. 

Jag har även fått tillbaka min examination skriftligt nu. Det blev som sagt ett VG, men shit vad mycket fel eller saker hon påpekat som jag själv märkte när jag läste igenom den nu. Lite surt, men varför ska jag vara sur egentligen då jag fick det högsta betyget på samtliga punkter utom en?

Imorgon blir det storstädning för att sen tillbringa kvällen med en nybliven brunett. Min älskade älskade vän ska lämna, eller rättare sagt måste lämna blondinlivet bakom sig. Jag lovar, jag finns här som stöd. Det är inte så farligt att heta Therese och vara brunett. Jag lovar!

Hej

Allt ar bra har nere. Har dock inga pengar pa mobilen, sa ring nicklas mobil om det skulle vara nagot...
Just det..Fasen vad skont att vi vann igar..Helt underbart!!
Jag har brant mig som fasiken i knavecken...Sa far se om jag kan ga imorgon...
Hoppas ni har det bra darhemma..
Och Baltazar.. jag saknar dig!

Imorgon beger vi oss

Hade nyss skrivit ett långt inlägg, men dem tog bort det. Så som det brukar bli.
Hursomhelst gårdagen spenderades med vänner, kub och vattenballonger. Riktigt härlig dag. Tyvärr brände jag mig ganska mycket på mina axlar så ska nog stanna inne idag. Men jag ska i alla fall ta mig en promenad med sötnöten. Kommer sakna min lilla Balli så mycket nu när jag åker. Men vet som tur var att han är i goda händer. Jag har nu storstädat till Zabina som ska bo här i en vecka och vakta min ögonsten.
   Apropå igår så lyckades jag och Bella bolla en vattenballong 385 gånger! innan den gick sönder på mig. Om jag blev blöt kan ni lista ut själva.

Snart kommer min älskade Therese hit och snackar lite. Har inte sett henne sen påsklovet, så det ska bli oerhört skönt att få se min underbara vän igen.

Jag avslutar inlägget med en bild på det vackraste jag vet

Bakom hans solglasögon

Härligt

Förlåt för usel uppdatering, men har varken haft lust eller ork att uppdatera varenda dag.
Men idag är jag glad. Fick nämligen VG på den här kursen oxå. Så nu har jag fått det högsta betyget på mina två första kurser på Universitet, och då får man vara stolt och skryta lite.
Tänk om jag kunde fortsätta så här i tre år till, ioförsig ska betygsskalan ändras till sjugradigt, och tror inte att jag kommer kunna få högsta betyg då. Men som sagt, jag gör alltid mítt bästa, och hittils har det funkat med bravur!

RSS 2.0