Vackra Torö och sjukamp


Att en liten sak kan göra en så lycklig

Fiffi smsa mig och sa att hon bokat Lars Winnerbäck biljetter till spelningen i Stockholm, och jag fick ledigt den dagen!
Så underbart!

sjukamp och vackra torö

Igår var det som sagt sjukamp här hos mig. Det blev väldigt lyckat. Hela gänget var samlat för lite kub, pennan i flaskan svanisquiz blandannat. Krull och Therese delade på förstaplatsen och jag kom tvåa. sen kom Bella och sen Zabina.
Det blev mycket skratt och lagom mycket dricka.

Idag har jag spenderat min tid ute på vackra Torö med Fiffi. Där låg vi och solade på den vackra stranden medan vi snackade om allt mellan himmel och jord. Jag käkade även en köttbullemacka och självklart blev jag kladdig av rödbetssalladen. Jag har slutat bli förvånad och likaså alla andra.

Bilder kommer upp imorgon på både sjukampen och från torö.


Finns det någon finare


Det känns bra

Ikväll blir det sjukamp, och imorn blir det dejt med fiffi på torö med lite sol och bad.
Det ser ut att bli en bra helg.

Besviken

Riktigt besviken, och det är jag inte ensam om.
Men på något sätt har detta fört oss andra närmare varann.

Grillning med sofia

Igår kom Sofia hit och grillade med mig. Vi käkade och drack gott och snackade i oändlighet.
Trots att vi ses så sällan så kan vi snacka om precis allt.
Jag kommer inte riktigt ihåg hur det kom sig att vi började umgås på tu man hand. Men evigt tacksam det är jag.

Och detsamma gäller Fiffi. Som du skrev igår..Ingen kan ta i från oss Berga.

Både Fiffi och Sofia är lite speciella för mig. De två är de nära vänner som jag har utanför min vanliga vänskapskrets, vi bor långt i från varandra och träffas inte särskilt ofta. Men jag vet inte hur jag skulle klara mig om jag inte fick tog tillvara de dagar då vi väl ses.
Fiffi känner mig utan och innan, det känns som hon kan läsa mina tankar ibland, detsamma gäller sofia. Som i lördags.....


Nej nu ska jag ut i solen

Börjar man bli vuxen?

Jag har märkt saker hos mig själv den senaste tiden, saker som förvånar mig väldigt mycket.

Först och främst när det gäller alkohol. Min mage klarar inte av cider längre. Förr kunde jag dricka sex cider på en kväll. Nu får jag knappt ner en. Min mage protesterar och vill helt enkelt inte ha det.
   Däremot så slinker vin ned väldigt lätt, har även nu provat ett rött vin och även det slank ned. Jag som alltid hatat rött vin och aldrig förstått mig på de som dricker det med glädje, och nu har jag blivit en person som jag inte förstår mig på.

För det andra så har jag även blivit renlig av mig. Nu när jag är ensam hemma så städar och diskar jag varje dag. Varför egentligen? Jag vill helt enkelt ha det snyggt omkring mig känner jag. Och nu går nog min mamma i taket när hon läser det här. Jag var så otroligt slarvig när jag bodde hemma och brydde mig inte om det låg skitiga trosor över hela golvet. Men är den tiden passe nu tro?



Nostalgi och överraskningsfest

Det har hänt en del sen jag uppdaterade sist.
I onsdags när jag och krull tog en glass i hamnen fick vi en snilleblixt att gå förbi svanis och få en liten nostalgitrip. Och om vi fick. Dörrarna in till skolan var öppna för de håller på och göra om taket på skolan, så vi bestämde oss för att även gå en liten runda inne i skolan. OCH vilka minnen som väcktes till liv, lukten i elevhallen och bildsalen, bord som vi alltid hängde vid fanns kvar. Helt plötsligt stod man där och bara mindes alla incidenter som hände under mina 10 år på svanis: När vi tog sönder pingisbordet, när vi gjorde vår egna saft, med hjälp av målarfärg och vatten, när vi retades med parallellklassen att vi fick tugga tuggummi på lektionerna men inte dom, när vi fick smyga ut från lektionen för att gå och öva på vår sång vi skulle sjunga till vår lärare när hon skulle gå i pension, detta är bara en bråkdel. Men när jag stod där innanför portarna igen var det som om de senaste fem åren i mitt liv aldrig existerat. Jag var tillbaka i tryggheten och i en tid där det inte fanns några bekymmer om vare sig framtiden eller pengar. Man bara levde i nuet.
Tanken som slog mig var även att jag känner mig otroligt lyckligt lottad att jag i mitt kommande arbete kommer befinna mig i en skola, och fler minnen från min skolgång kommer dyka upp, men även då minnen när det är jag som står framme vid tavlan och undervisar.
Men nog om nostalgi nu.

Igår var det överraskningsfest åt Fiffi på sandhamn som hennes storasyster Joanna ordnat. Och OM Fiffi blev överraskad är bara förnamnet. Men jag vet att hon blev väldigt glad. Så nu är hon äntligen 20 som mig medan alla andra redan fyllt 21.

Lek, idrott och rörelse

40 dagar kvar, sen blir det dagar fyllda av dans, drama och lekar...Kan det bli bättre?
Såg även att vi kommer ha Kerstin en hel del. För er som inte vet det blev hon utsedd till sveriges bästa idrottslärare i fjol, och jag kan bara säga att hon är grym!
Det negativa är dock att Vfun görs på en förskola. vilket innebär att jag måste byta vfuskola den här terminen, men men. Jag får hälsa på dem ändå.


Nu blir det glass i hamnen!

Förlåt för dålig uppdatering

Men har ingen tid kvar till datorn nu. All min lediga tid spenderas med vänner och familj nu. Det är det som är det underbara med sommaren, när alla är hemma från våra olika äventyr.
Gårdagen spenderades hemma hos Krull, där vi grillade och drack gott.
Jag och Zabina kom underfund med att vi känt varandra i minst 15 år. Helt sjukt, i femton år har vi så gott som alltid varit så här tighta. Vårt lilla svanisgäng. Jag har skrivit det förr, men det är värt att skriva igen, det vi har är unikt. Vi kan sitta och prata om vad som helst och göra vad som helst. Ingen skäms inom gruppen.

Igår vad jag även förbi mamma med Baltazar oxå på eftermiddagen. Min lilla katt älskar att vara ute och nosa på allting. Efter någon timme lägger han sig ned och bara njuter av det sköna svalkande vädret.

Hursomhelst idag blir det tvättning och läsning för hela slanten, jag fick nämligen låna en Läckberg bok av Krull, efter jag läst ut den har jag bara en bok kvar att läsa. Tyvärr har allting sitt slut någongång, men det är väl lika bra det. Kommer ändå inte ha tid att läsa saker frivilligt sen när skolan börjar igen. Men det ska bli så kul med inriktning, och inte minst VFU! Jag vill träffa alla söta barn igen. Jag trodde aldrig jag skulle sakna dem så här mycket. Fast å andra sidan skrev min lärare på universitetet att hon märker att jag brinner för mitt kommande yrke, med tanke mitt engagemang och mina åsikter. Och jag börjar inse att hon faktiskt har rätt.
   Även om det är hur kul som helst att plugga, så känns det som att det är ingenting mot hur kul det kommer vara att börja jobba med det man utbildat sig till.

Nej nu ska jag fortsätta läsa lite i boken!

Carpe Diem

Jag gjorde en Therese


Ja idag blev jag ledig. Riktigt skönt, visst är det tråkigt att det är dåligt väder, men det passar ganska så bra med tanke på att det är ett ypperligt Ikeaväder och jag har en del grejer att införskaffa mig där. Så så fort Nicklas slutat jobbet beger vi oss iväg.

Måste berätta en rolig grej som jag råkade göra idag.
Jag skulle kila ned på Willys och köpa lite munkar, så jag kilar in, tar en korg och plockat åt mig mina munkar. Sen går jag och betalar och promenerar glatt hemåt igen, jag går över vägen då ett par bilar får stanna för mig. När jag precis skulle öppna porten får jag mig en chock. VARFÖR FASIKEN HÅLLER JAG I EN WILLYS KORG? Jag hade helt glömt bort att jag tagit en korg eftersom jag inte lagt ned några varor i den. Så med skrattet i halsen fick jag springa tillbaka med korgen med hopp om att ingen såg mig eller framförallt kände igen mig. Sen när jag väl kom hem igen kunde jag inte göra annat än att asgarva åt mig själv. Varför ska sånt här jämt hända mig?

Skön tröja va? ångrar att jag inte köpte den

Fråga mig inte varför inlägget ser ut som det gör, för det är blogg.se som krånglar!

Bokat

Nu är det bokat. Den 15 augusti sticker jag, Nicklas och Baltazar till Norrköping.
En natt hos mormor och en natt på scandic i norrköping.
Ska bli så skönt med en liten miniweekend.
Vi ska även gå på kolmården. Jag har inte varit där på åtta år om jag minns rätt så det ska bli så kul.
Sen blir det ju bara mysigare då samtliga i familjen kan följa med på semestern.
Sen hoppas jag att fler släktingar i Norrköping har tid att ses. Jag har ju fått en till nu.

Hej

Såg att en nybliven pappa kommenterat i min blogg, nämligen min morbror.
Detta innebär alltså att jag fått en liten kusin till. En liten flicka tror jag mamma sa.
Hoppas att jag får se bilder snarast möjligt=)
Jätteroligt att du hörde av dig.
Om du har några bilder får du jättegärna maila dem! [email protected].



RSS 2.0