Lush

Vilket underbart shampo, balsam och tvål jag köpt idag.
Jag luktar ljuvligt!
Nu blir det inflyttningsfest och nästa vecka vinkväll med några tjejer från klassen..ska bli riktigt mysigt.
Är inte ofta jag träffar Therese på helgerna, så det ska bli riktigt roligt:)

Frustration!

Hur kan en lärare på en lärarutbildning vara så extremt opedagogisk?
Imorn är det en arg och irriterad Therese som vill ha svar på saker och ting.
Visst jag har för höga krav på mig själv, det vet jag. Har alltid haft högsta betyg och har väl vant mig vid det. Men hur fungerar det nya betygsystemet? Och hur kan en lärare sätta samma betyg på samtliga i en klass? Så jämna är vi inte, det vet jag garanterat. Jag kan acceptera ett betyg om jag får en motivering till varför, men när man inte får det, då blir jag inte rolig att ha att göra med. Jag har fått ett bra betyg, men vill ha en förklaring till varför jag inte fick ett högre, är det för mycket begärt?

Jag ser ljuset i tunneln (men som tyvärr bara kan vara ett tåg)

Ja nu börjar man se ett slut på alla arbeten och loggar som ska in i portfolion. Min är numera på 30 sidor och den får max vara på 30 sidor. Alla läsloggar är klara och det känns helt underbart. All litteratur är läst och det känns ännu mer underbart. Men frågan är hur länge man får känna så här, innan hon slänger in nya uppgifter....
   Renoveringen börjar även den sakta men säkert bli klar, och det är också en otrolig lättnad.

I fredags var jag och Therese på massage, men dessförinnan kom Therese och Bella till skolan och käkade buffe. De fick även hälsa på Tom och Tove som hade fått A på humanbiologitentan. Stort stort grattis till er!
Efter massagen gick Therese och jag hem till mig, la oss i sängen och kollade på idol med hemmabiosystemet på, så Therese skulle höra ordentligt!=P.
Igår var det marknad nere i centrum så jag och Therese kilade dit och mötte upp Bella och Krull och gick och kikade lite. Så mysigt och framförallt värdefull tid då vi ses så sällan.

   På kvällen var det tårtkalas hemma hos Zabinas mamma där Zabina hade bakat en makalöst god tårta. 
Jag drack ingenting, hade ingen lust och då kunde jag även ta bilen, men jag hade lika kul för det. För all tid med mina underbara vänner är fantastisk oavsett om man är nykter eller inte. Jag och Bella hade exakt likadana kläder på oss. Det var lite komiskt, men sånt som händer när man numera inte ses varje dag och planerar så man inte har på sig likadant.

Imorn blir det träff för sista gången troligen med mitt studentarbetslag, vill verkligen inte byta då det verkligen har fungerat helt utan komplikationer i vår grupp.


 

Mycket firande nu

Oktober är verkligen en månad full av firande.
Ihelgen ska jag till Zabina och fira henne och käka tårta. Dit kommer hela gänget Jag, Therese, Bella, Krull och Robin och sen även självklart sambos och pojkvänner. Är så länge sen vi alla sågs, eftersom vi alla pluggar och har fullt upp under dagarna.
Nästa vecka ska vi fira Therese som även hon fyller år.
Sen blir det även inflyttningsfest hos Bella med. Kul att få träffa alla!

Jag ska se till att inte elda upp något mer, så ingen bakning för mig till festerna 

Plugg, renovering och blåtira

Ja förlåt för dålig uppdatering, men har som vanligt ingen tid eller ork att skriva här. Men mest för att jag inte har något roligt att skriva om.
Vi håller på och renoverar sovrummet så det ser just nu ut som barn har lekt skeppsbrott i vår lägenhet då det är möbler och grejer precis överallt, och för att inte tala om allt slipdamm och skit från sovrummet. Men men jag får tänka på hur bra det kommer att bli.
I skolan håller vi på med ett arbete om hur barnen lekte förr. Riktigt intressant och roligt att veta vad ens släktingar lekte när dem var små.
Igår försökte jag mig på att baka citronmarängpaj vilket gick sådär. Allt blev bra förutom marängen på toppen så ska försöka göra om det idag. Först blev det alldeles bränt så Nicklas fick skära av det som en tjock lager, sen blev jag mesig och vågade inte ha in den, så den är lite geleaktig. Men det ska nog gå att lösa.

Idag började jag dagen med en blåtira. Skulle böja mig ned för att plocka upp lite mat åt Baltazar men då slår jag självklart i kanten på diskbänken precis intill sidan av ögat, tror jag till och med träffade kanten av ögat. Fy fasiken vad ont det gjorde. Jag bara skrek, har nog inte gjort illa mig så mkt sen jag fick min lårkaka 2004.

Jag vill avsluta inlägget med att säga ett stort GRATTIS till min underbara vän Josefin aka Fiffi som blott 20 år gammal kom in på polishögskolan i Stockholm. DU är så jäkla grym!! och jag tvivlade inte en sekund på att du skulle lyckas.

Att ord kan göra en så rörd

Idag var sista dagen på praktiken för den här perioden. Ska tillbaka i November i tre veckor, men först blir det vanliga skoldagar.
Praktiken har enligt mig gått riktigt bra, och enligt min handledare helt suveränt bra med tanke på omdömet jag fick. Det känns så kul att höra att jag verkligen passar inom yrket och redan nu är så bra. Jag går bara termin två av sju. Jag kommer sakna alla underbara barn som förgyllt min dag nu i tio dagar.
  
Igår var jag hos tandläkaren och jag har nog aldrig varit så nervös inför ett tandläkarbesök. Mitt första betalda besök hos tandläkaren. Jag förstår nu varför folk har tandläkarskräck, det är för att det kostar så mycket pengar. Men tur som jag har och ordentlig som jag är hade jag inga hål. Så med tandläkarbidrag gick kalaset bara på 315 kr och då fick jag även borttagning av tandsten och polering, så det kändes inte så farligt då jag lagt en budget för 3000 för besöket.

Ihelgen ska vi troligen riva sovrummet och sakta men säkert börja renovera det. Det är så fruktansvärt gräsligt, men nu mina vänner ska det bli lite styling i sovrummet ska ni se.

Nej nu ska jag hälla upp ett glas rödvin och se om jag kan dricka det, jag har nämligen köpt fina rödvinsglas (som de nu sänkt priset på och jag köpte dem dagen innan de sänkte ned dem 30 spänn, surt? ja!) och en flaska rött vin. Det ser så fint ut att dricka rödvin på restauranger så jag ska försöka lära mig att dricka det så jag också kan se lyxig ut när jag unnar mig att käka på någon mysig restaurang. Jag återkommer för att berätta hur det gick.

Carpe Diem

Vackra Uppsala



















Alla underbara barn

Alla underbara barn ni gör verkligen min dag. Ert skratt och era fina kommentarer gör så att man smälter.
Att få träffa de äldre barnen i skolan idag gjorde mig oxå helt varm i kroppen. Men nu vet jag inte längre vad jag vill. Jag är riktigt glad att jag blir behörig både till förskolan och skolan så jag får fundera på vad det är jag verkligen vill.
Men det är skönt att känna att jag verkligen valt rätt, och att höra från båda sina handledare och lärare att man verkligen kommer bli en bra pedagog.


RSS 2.0