Valborg

Ja..Vad har hänt sen sist då? Alexandra och hennes Martin har äntligen fått ett vardagsrum, pappa har varit i USA och fyndat parfym till mig (Kenzo amour), planering av redovinsing, redovisning av blatteboken, varit och träffat min handledare på VFUplatsen, (Hon verkar vara suverän, och deras motto är hälsa, rörelse och idrott, kan det blir bättre?) träffat Bella och Zabina =) och varit uppe hos veterinären med Balli (Baltazar) för vaccination.

Skrev det på det här sättet för att irritera. Om det är något jag hatar så är det paranteser. Finns inget värre. Tacka vet jag fotnoter. Eller fotnötter som jag alltid sa förut. Det låter roligare.

En rolig sak som hände idag var att Alexandra spillde ut massor av olika grejer i sin väska. Först yoghurtssmoothie med mysigt banankladd som hade fastnat på anteckningsblock, kalender, vårt brev till polisen. etc. Sen råkade hon även spilla ut sitt kaffe i väskan. Är inte denna brud lik mig eller vad? Ett gott skratt får man i alla fall när vi är i närheten.

Nej nu ska jag se om min kladdkaka är klar..Fast borde inte äta då vi ska iväg och grilla klockan 18,00. Men kan man låta bli?

Det blir en lugn kväll för mig idag då vi ska planera redovisningen imorn och hjälpa varandra med förslag till förändringar. Jag kan ta med mig lite kladdkaka...Om det finns någonting kvar vill säga. !

Carpe Diem
Therese


Sol

Och idag blir det pizza! Som jag har längtat hela denna veckan! Pizza hut..Lite långt att åka, men det är det värt!
Måste smått erkänna att min nya klass faktiskt är helt okej, även om jag saknar många från gamla klassen.

Snart klar

Inte mycket kvar nu..
Hoppas jag gjort rätt....

Mjukglass med pommesfrites i hamnen

image124
Väldigt nyfikna änder

Så söt så söt

image123
År det normalt att en katt gillar att styrketräna?

...

Det finns dryga människor, och så finns det dryga människor. Usch att man kan sjunka så lågt.


Men mina vänner är bäst i alla fall <3


Skräm mig aldrig mer så där, LOVA det!

image110

Även om det var du som var i något choktrauma, så skrämde det även livet av mig.
Är glad att du kom undan oskadd fysiskt och hyfsat bra psykiskt.
Jag kom undan med massa rivsår på händerna och en bild på näthinnan som inte vill försvinna,
och det är på dig, du ligger där helt paralyserad och stilla som en staty och bara skakar.
Inte fick jag röra dig heller för du var så skrämd av den andra katten.
Jag var nästan tvärsäker på att du fick någon form av epilepsianfall.
Så jag fick lyfta dig i kopplet så du kom i säkerhet och då spändes selen åt på dig hårt
och du blev ännu mer skrämd.
Fortfarande var du helt vettskrämd och bara skakade och skrek och jag med.
Men som tur var blev du lugnare när du insåg att jag satt dig i säkerhet och skyddade dig,
och jag kunde till sist knäppa loss selen och ta dig till min trygga famn.
Var rädd att du fortfarande skulle vara i chocktillstånd efteråt.
Men som tur var hade du inga symtom till det.

Om ni inte förstått det så älskar jag min katt så mycket att det inte går att förklara med ord.
Han är mitt första djur och jag vet inte hur jag skulle reagera om det hände honom någonting.


Äntligen!

Har jag kommit fram till vad mitt individuella ska handla om, men av vissa skäl tänker jag inte skriva om det här, då jag varit med om tidigare att folk snor mina frågeställningar. Men jag tror det kan bli riktigt bra om jag anstränger mig, och det trodde min lärare oxå.
Igår var jag och tog en fika med Zabina, efter att ha observerat sagostunden på biblioteket på förmiddagen.
Vi var och besökte förskoleklassen dagen innan vi skulle observera dem under sagostunden. Jag tror faktiskt observationen blev riktigt lyckad. Sen var det bara kul att barnen efteråt kom fram till en och ville att jag skulle läsa för dem och så. Sen ville de hålla handen och ha hjälp med att knäppa jackan. Det var särskilt en liten tjej som blev väldigt dann vid mig. Så det slutade med att hon kom fram och gav mig en kram och sa att hon ville att jag skulle följa med till skolan. Tyckte jag var väldigt sött.

Jag tror inte jag ska börja med mitt individuella idag, ska skriva ned lite tankar och så, men ska läsa all kurslitteratur först och försöka hitta väsentliga saker till mitt arbete. Men tror diskussionen blir den som kommer få ta mest plats. För jag har ofantligt mycket personliga åsikter om detta.

Carpe Diem
Therese

Tom

Ja, det var just vad Tom var i skallen idag...Haha
Men jag fick mig ett gott skratt.
Roligt att träffa min kära gamla klass idag igen! Saknaden är fortfarande enorm, och inte blir det bättre av att
denna kurs inte alls är särskilt rolig. Tack för att min lärare lyser upp den.
Vi hade ännu en usel föreläsning idag, så den gick mer åt till att snacka med Tom, Emma och Therese, och självklart att smsa med Alexandra som sitter 10 meter bort och diskutera hur värdelös föreläsningen är. Det har blivit lite av en tradition tror jag. Snackade även med Tove efteråt vilket var roligt, då det kändes som en evighet sen sist.
Nej nu ska jag sätta mig och glo lite på tvn, kännde inte för att plugga något idag, ska nog sätta mig med det på fredag innan jag ska hem till mamma och så.

Carpe Diem

Therese

Ibland förtjänar man det där lilla extra

Yes, det här året har börjat bra, fick VG på min första kurs på universitetet! Och för er som inte vet det, så är det det bästa man kan få. Lyckan var total. 
  Jag och Nicklas har även bokat en resa till Rhodos, där vi ska bo på ett lyxigt all inklusive hotell. Så nu har nedräkningen börjat.

Sätt på värmen igen!

Nej nu fungerar inte våra element igen, och i och med det har jag frusit hela natten, och vaknade med torr hals och att näsan sved. INTE FÖRKYLNING IGEN. Snart får min bostadsrättsförening sponsra mig med nässpay  och halstabletter om det ska fortsätta så här. Till och med min katt frös, stackaren, det är ju mening att det ska vara varmt i hans säng som hänger på elementet, men icke då. Så han fick krypa in brevid mig under det varma täcket. Usch.
  Annars har denna dag varit rätt så bra, enormt seg bara. Tror jag sovit för lite inatt. Men men. Tyvärr blir det inte mer sömn ihelgen, då jag och Jonna ska jobba på en lack och läder fest. Tur att vi slipper det temat. Men kul ska det bli!
  I skolan idag så träffade jag Therese, oj det kändes som det var en evighet sen, fast det var i måndags vi sågs sist. Men hon gör mig glad. På måndag får jag träffa Tom också, oj han har jag inte sett på snart en månad, och han är saknad, det vill jag lova. Alla i min kära föredetta kursklass är saknade. Men snart återförenas vi, och jag längtar något så enormt. Men även känns denna kurs lite bättre nu. Fick lite mindre frågetecken idag efter dagens seminarium?(Var mer som en föreläsning). Vår lärare är riktigt bra, och det är jag tacksam för då jag tror denna kurs varit väldigt luddig, eller mer luddig än vad den är för mig idag.
   Nästa vecka ska jag även träffa Sanna som även hon håller på med kultur och etnologi i sin nuvarande kurs, hon ska intervjua henne till hennes b-uppsats i etnologi. Var länge sen jag såg henne så det ska bli mysigt att se hennes glada ansikte igen.

Akta, katt i rutschkanan

Yes, idag åkte min katt rutschkana, helt frivilligt, och jag lyckades filma det hela. Så nu måste jag lära mig hur man lägger upp på youtube.

Idag har vi haft vår första partnerområdesdag, det var väl trevligt.
Senare på eftermiddagen gick jag ut med min kära katt i dryga timmen, för att sen gå på en långpromenad med Alexandra, väldigt givande konversation hade vi i dryga två timmar.

Sen nyss så ringde Jonna mig och bad mig vara med och vara värd eller något på nån klubb i tyresö på lördag. Vi ska tydligen sitta och bokföra eller något. Det blir nog bra det där. Har inte sett henne på evigheter så det ska bli enormt kul. Och eftersom vi ska vara där hela natten, lär vi få tid att prata. =)

Nej nu ska jag se du är vad du äter.
Hoppas ni haft en bra dag

Carpe Diem
Therese

Kulturanalyser i partnerområdet

Yes, nu är det ny kurs. Det känns grymt tråkigt med en ny klass, men nu känns kursen inte lika flummig längre i alla fall, och det tack vare vår grymma kurslärare
  Men usch vad jag saknar min gamla kursklass, de personerna var glada, öppna, roliga och man kände sig trygg i deras sällskap. Visst ska man ge den nya klassen en chans, men det är svårt när man bara känner en enorm saknad. Men på måndag får jag återigen träffa många av dem när vi har gemensam föreläsning. Då blir det kramkalas, skönt att man kommer med de igen sen efter sommaren.
  Jag har i alla fall fått bra kontakt med de i mitt studentarbetslag, Alexandra och Frida. Alexandra gick samma kurs som mig innan, men i en annan klass. Det är lite komiskt att vi även bor tio meter ifrån varandra.
 Idag har vi tre suttit på banantorget och observerat omgivningen i tjugo inuter. Detta skulle ske under tystnad, men varken jag eller Alexandra är särskilt bra på det, så det bröts efter några minuter. =) Men det gick bra i alla fall.

Usch när jag hör Tomas Ledins låt en del av mitt hjärta så tänker jag på förra klassen. Usch det är tragiskt, men sant.
Therese, Tom, Ullis, Emma, Tove, Viktor.............NI ÄR SAKNADE!

Måste dock säga att det fina vädret gör mig på bra humör, men ger mig absolut ingen motivation till att studera.

Om 10 dagar får jag veta mitt betyg på förra kursen, det är ganska nervöst, för jag har verkligen ingen aning.
  Nu blev det här ett skumt inlägg, men men.

Carpe Diem
Therese

RSS 2.0