En dag kvar

Yes, imorn blir man 20. Fast det kunde ju ha varit bättre.
Råkade drabbas av den där jäkla vinterkräksjukan i måndags, trodde det var att jag fortfarande var bakis, men nej det visade sig vara denna äckliga kräksjukan. Så nu har jag knappt käkat nåt på fyra dagar. Men det är på bättringsvägen i alla fall.
  Tänkte visa lite bilder från julfesten. Vet inte vem det är som har tagit bilderna men hoppas att det är okej ändå =)

image37
Jag, Elin och Cizzi

image38
Vi sjunger för kung och fosterland Life medan e type dansar runt på scenen
image39
Jag och Elin innan man intagit allt för mycket alkohol (Vin)

image40
Im drunk and Im know it!

Bakis

Jädrar vilken kväll igår..Så jäkla kul.
Var ju som tur var julgalan!
Fick ju sjunga i micken på ingen sommar utan reggae och sen så gav E type mig micken när han sjöng life..så jäkla coolt...Fick även en öl av honom. Sen får jag en kram av markus fagervall och en puss av andreas johnson.
Jag blir alltid så att jag vill ha en kram av alla när jag e full..så det var lite coolt ;)
Skumt inlägg idag men jag är helt jäkla sänkt idag.

Tack alla för en underbar kväll!
Carpe Diem
Therese

en dag kvar

Julfest, julfest och julfest.
Blir det ABBA eller julgalan tro?
Hoppas så innerligt på julgalan.
Blev lite fel där förra året, men i år ska jag äta innan :)
Å kan det inte bli lördag nu!?

A juste har ju varit och klippt mig hos Shiva och det blev så fint=)
image36


Ajdå

Min katt satte i halsen idag, oj vad han hostade och hostade stackarn. Hjälpte honom med att slå lite lätt på ryggen, och tror faktiskt det hjälpte. Upp kom lite spott, och sen tror jag att han lyckades svälja resten. Obehagligt, men det slutade i alla fall lyckligt.
Tänkte visa er lite bilder idag, tagna med min nya mobil.
image33

Jag är inte alls beroende? Bör nämnas att jag även alltid tappar bort dem.
och då snor jag Nicklas. Och så håller det på. Dag efter dag
image34
Min katt älskar alla kartonger. Så här hittade jag honom idag.
Då hade han krypit in i banankartongen
image35
Superman thats me!


en vecka kvar av tonåren

Yes. bara en vecka kvar till dagen man längtat till från den dagen man fyllde arton. Känns konstigt, men ändå bra.
Igår natt låg jag och tänkte på saker som många inte vet om mig. Detta slog mig då min katt hade spytt, lite komiskt men tänkte att ni ska få ta del fyra sanningar om mig som inte många vet om.

Jag har en riktig fobi för spyor, tycker att det e så äckligt. Typ bajs som inte malts färdigt som kommer ut från munnen och det luktar så äckligt, oavsett om spyan kommer från ett djur eller en katt har den ändå samma stinkande lukt. På grund av min fobi för spyor så har jag själv inte spytt sen jag gick i sexan tror jag? och nog anledningen till att jag fått sån fobi för spyor och hellre väljer att försöka få ner den igen är nog för att sist jag spydde och hade gjort klart allt (trodde jag), skulle jag självklart ta mig till handfatet och skölja rent, men självklart så kommer det mer, och inte nog med det så är proppen i handfatet i! Så när jag väl är klar och mår bra måste jag ned med handen och dra ur proppen. Men tro inte att jag bara stoppade ned handen, nej nej på med pappas tjocka vantar och en grythandske på mig så tog jag bort proppen med kisande ögon. Och sen dess, så väljer jag att skita i att spy, hur skönt och gärna man vill det.

Jag är inget stort fan av traditioner, jag ser mer julen, påsken etc som ett sätt för handeln att tjäna pengar, och på det sättet känns allt så falsk. Jag vet inte varför man firar julen, vet bara att det har något med Jesus och kristendomen. Och jag vet absolut att alla som firar jul inte är djupt religiösa. Julen har blivit så stor på grund av all reklam och bortskämda ungar. Visst jag är nog lite arbetsskadad efter min tid här på ICA, men när man sett med egna ögon hur jädra mycket det ökar i försäljning till julen, påsken, midsommar och nu tillochmed haloween. Överallt lockas det med att just dennes sak är bäst att ge bort i julklapp. Allt känns så fejkat, jag har svårt för att säga god jul, för det är ett begrepp jag inte riktigt förstår dess innebörd. Självklart förstår jag att man menar att den man säger det till ska ha några trevliga dagar med släkt och vänner, men har det någonting med det religiösa att göra, eller har det helt försvunnit från julen. Handlar det numera bara om julklappar, julklappar, julklappar och pengar, pengar, pengar?

Jag har haft problem med tvångstankar, men var duktig nog att ta mig ur det innan det hade gått för långt, och det på helt egen hand. Jag gjorde nämligen ett arbete om tvångstankar som avslutning i min psykologikurs. Och i slutet av den kursen skulle man prata inför klassen om det man skrivit. Jag sa högt inför alla hur det låg till och hur jag tog mig ur det, på grund av att jag insåg hur löjligt det var. Genom detta blev jag "frisk" och fick veta att jag absolut inte var ensam. var och varannan vän berättade även om sina. Så även de man minst anade hade även de problem med sina ritualer. Och NEJ det här var inte på en psykklinik utan min klass.


Och nu sista. Jag blir alltid rädd efter att jag har sett efterlyst.
Förut tänkte jag alltid efter att ha sett efterlyst att jag inte ska åka in till stan och handla lite, det är ju livsfarligt, rån och överfall överallt. Men sen sitter man ändå där på tåget någon dag efter. Men just efter programmet är man till och med rädd för att gå förbi ett fönster. Det kan ju stå en därutanför och sikta med laser mot en...När jag var liten trodde jag även att de rekonstruerade scenerna var verklighet, och fattade inte varför ingen ingrep. Nu är jag som tur var äldre och vet bättre.


=)

Behöver inte skriva mer än att jag kom in =)..
Blev ju absolut inte sämre heller när man fick veta att man ska plugga på Stockholms universitet!

Vinglig på en måndag

Ja som tur var var det ju inte jag som var vinglig, utan min söta katt som kastrerade sig idag.
Kan berätta hur dagen har varit.
Vaknar runt nio och kommer på att jag måste ta bort maten till katten. Veterinären sa ju nåt i stil med att man skulle ta bort det x antal timmar innan, så det var lika bra att lyda.
  Sen vid halv 11 var det dags för tvättstugan, då en gubbe kommer intrasknade när jag står där och ska börja tvätta, då kommer han dit för att han vill ha hjälp med hur man tvättar med den moderna maskinen, får jag stå där och instruera för honom på min tvätttid! Men men jag hinner ändå, fick köra en tvätt uppe i lägenheten oxå på grund av att en maskin därnere var trasig...Men men, sen kom Zabina och vi åkte iväg till kliniken, där dom säger att min söta fina katt kan riskera att bli tjock nu när han kastreras! Han har tydligen det anlaget för att han hade fett runt magen? och nu får han absolut inte käka kattungefoder, så det fick bli att köpa ett nytt kattfoder på djuraffären...Innan det hann jag förbi ica och hälsa på Tesa som köpt massa kakor och massa smarrigt till mig nere i gbg, sen så säger hon att jag får det i avslutningspresent, hur nice som helst =)...Efter alla ärenden som drog ut på tiden kom jag på att min tvätttid slutade klockan två då den äldre farbrorn skulle börja tvätta. Jag kör hem, Zabina häjlper mig och bär den 10 kilo tunga kattmaten medan jag kutar ner till tvättstugan. Klockan var ju nog mer än tio över två...Tömmer torktumlaren med min tvätt, men självklart har jag ingen ikeapåse därnere utan jag får bära allt i min famn, och det var inte lite. Sen kommer farbrorn som skulle tvätta, ser lite förvirrad ut men inte mer med det. Jag går upp till Zabina och vi börjar snacka lite skit och fika, tills det plingar på dörren, då är det tvättfarbron igen. Då säger han att det inte kommer vatten i tvättmaskin och frågar mig hur man gör? ser jag ut som en äkta hemmafru eller som en tvättstugetekniker. Aja jag springer ned i alla fall, och det visar ju sig att det visst kom vatten...Så jag vet inte riktigt vad problemet var..Ville väl bara ha sällskap eller nåt.. Skumt i alla fall..
Sen hämtade vi tillbaka min katt från djurkliniken, där hon berättade att Baltazar är en otroligt go och lugn kille. Hon tyckte det var otroligt att han kunde vara det även på ett ställe han aldrig varit på. Sen så var jag ju tvungen att fråga varför han suger på svansen så fort han ligger i mitt knä eller nåt, och då kollade hon på mig och sa något i stil med att det e den största tilliten en katt kan ge. Han älskar dig och visar det på det stället. Det gjorde mig rörd :)
Sen åkte vi hem och planerade våra nyårsplaner, sen kom Nicklas hem och vi snackade lite med han om nyår och så...Jag och Zabina har stora planer ska ni veta..
Men sen körde jag hem henne så hon skulle slippa gå i detta eviga regn...

   Juste, måste ju bara berätta om vår supergoda måltid recept a la mej..
Jag e grymt bra på att komma på egna recept.
Hemmagjord mangochutney gjord på mango, schalottenlök, socker, salt, olivolja och vitt vin
med kyckling och cashewnötter i en stor enda gryta. Så grymt gott att tillochmed jag tog en portion extra =)..
Om ni vill ha receptet så säg till.

A juste såg att min blogg haft riktigt många besökare på senaste tiden.
Kan ni inte kommentera lite så man vet vilka det är =)
Man blir ju så nyfiken =)
Funtar på att se senaste desperate housewives, men det har inte kommit någon text än, och det känns rätt onödigt utan text, då jag är barnsligt dålig på engelska. Så får vänta tills imorn bitti. Om jag kan hålla mig..Det e ju så spännande =)

Carpe Diem
Therese

Vilse i skogen

Ja jag ska väl börja med att berätta hur gårdagen var. Den var underbart bra och spenderades med de närmsta vännerna med lite vin, sprit och spel. Medan vissa kanske fick i sig lite för mycket? fortsatte vi andra att lira charader. Man hade ju nästan glömt bort hur kul det var. Så på nyår då blir det sjukamp, så ni som vet att ni är bjudna, boka inte in något. För det är här det kommer hända saker, eller vad säger du zabbi? ;)..
 Nicklas kom och hämtade oss vid typ ett tror jag? Hade ingen tiduppfattning, var bara glad att jag inte somnat i någons kök denna gång :P!..

Idag har jag tillbringat dagen mestadels i en bil med Rasmus, först så var det en promenix på lövet, sen for det iväg till sorunda i hans pappas nya hitech bil..ge mig någon? I sorunda köpte han ett par snowboardbyxor, och nej det finns ingen affär i sorunda, utan han köpte dom av hans vän som bor där ute i skogen :)..
Sen när vi var klara där ringde hans lillasyster och ville att han skulle hämta henne i Stav. Jag hade för mig att jag visste vart det låg, typ där vid berga. Men vi var ju i sorunda, så vi tänkte att vi tar ju sorundavägen till VH. Vilket var lättare sagt än gjort i mörkret. Men vi hittade till sist rätt, och på vägen såg jag grymt fina hus med massa julpynt runt omkring husen. Nog första gången i år jag får sån där julkänsla..=)

Nej nu ska jag nog sova. Sötnosen ligger här i knät och vill nog att vi ska lägga oss i sängen.
Det är en stor dag för han imorgon, eller nu blir det idag. Han ska nämligen kastrera sig, uscha känner mig så otroligt taskig, men folk säger att det inte är taskigt, så jag får väl lita på dem.
Ska även hinna med att tvätta och träffa Zabbi =)..Det hade tydligen hänt något som gjort henne galen? Jobbigt jobbigt..
image32  image31  image30
Oj vad min lilla Baltazar helt plötsligt har blivit stora Baltazar

Nej nu väntar sängen.
Godnatt!
Carpe Diem
Therese

Lördag

Nu var det lördag igen, och man är arbetslös, eller ska jag kalla mig student? skumt blir det i alla fall.
Min förkylning har nu satt sig i näsan, så man låter som en som kommer från en lite finare del av vår kära huvudstad.
Ikväll blir det i alla fall Alias med mina kära vänner. Ska bli hur kul som helst. Hoppas bara de hör vad jag säger?
varför måste man skriva centrerat..går inte att få ut det till kanterna. Äre min dator som är mupp eller bloggen?
Aja här kommer en bild på det jag fick av jobbet igår :). Visst är det fint?


Det jag fick från mitt förra jobb =)

RSS 2.0