Praktik, Praktik, Praktik

Eller okej Verksamhetsförlagd utbildning heter det nuförtiden.
Hur som helst så väntar fem veckor med VFU där jag ska hålla massvis med idrottslektioner.
Ska bli riktigt riktigt kul!
Efter Vfun är det bara fyra veckor kvar på terminen, sen är det sommarlov...
Jag ska även jobba på Kvantum i sommar, och det känns oerhört tryggt och skönt.



Mycket nu

Men vi två var grymma idag och tanken på att vi snart inte går i samma klass ger mig tårar i ögonen. Jag har hittat ytterligare en Therese som jag aldrig någonsin vill släppa taget om. Det betyder hon för mycket för.


och snart kommer min andra Therese hem.
Vad är oddsen att två av ens närmsta vänner har samma namn som en själv?

Två ord..

Att två ord kan väcka så mycket känslor. Min bästaste hade skrivit på ett foto på facebook att hon saknar mig, och det bidrog till att jag fick tårar i ögonen. Kan det inte vara påsk snart så jag får träffa dig igen, så att allt kan vara som vanligt åtminstone en vecka. Om jag inte pluggat under åren du varit borta hade jag nog inte klarat mig, nu har jag inte tid till att tänka efter hur vansinnigt mycket jag saknar dig. Du får komma hem nu och lära mig takten ;).
Jag har oxå börjar få lockigt hår. Var och klippte mig hos shiva idag, och hon fixade att jag har lockar av mig själv. Är så sjukt fint!




Det är inte bara jag som heter Therese och kan vara lite allmänt förvirrad

I balckhallen där jag och Therese håller på och sätter upp en redskapbana. Jag drar ut en "bom" och Therese ska göra detsamma.

Therese G: Alltså Therese jag vet inte, den här bommen känns lite vinglig. Din ser mycket stabilare ut.
Jag: (Tittar upp och kollar mot hennes bom och brister ut i skratt) Men Therese du har ju bara hissat ned bommen, du har ju glömt att dra ut själva stödet.
Therese G: Men åh just det, tyckte det såg lite konstigt ut, tur att inte Kerstin var här...

Haha, det känns skönt att veta att även andra har dåliga dagar, men som tur är har vi varandra, och så länge inte båda har en dålig dag samtidigt så är det inga problem.

 

Ganska svårt

Regler: Det här är svårare än du tror!  Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Therese

2. Ett ord på fyra bokstäver:  Tack

3. Flicknamn: Tove

4. Pojknamn: Timothy

5. Yrke: Tatuerare

6. Mat: Taco

7. Sak i badrummet: Tandkräm

8. Plats/stad: Thorildsplan

9.. En orsak att vara sen: Trist

10. Något man skriker: Tusan oxå

11. Film: Titanic

12. Något man dricker: Te

13. Band: Takida

14. Djur: Torsk

15. Gatunamn: Tuppvägen

16. Bil: Toyota Corolla

17. Sång: Three floors down



Tack för en trevlig eftermiddag Zabina! Jag har saknat dig...

Tankar som snurrar runt

Om man går på högskolan/universitetet fungerar det inte att glida med på ett bananskal. Hur ska man då sedan kunna lyckas med sin kommande yrkesprofession om man inte lärt sig något? Högskolan är frivillig och andra i klassen ska inte behöva ta ansvar för en person som är där på samma villkor. Om man inte under utbildningens gång vågar uttrycka sig och säga vad man tycker fastän andra frågar, hur ska man då våga stå längst fram i klassrummet och ha lektioner?
Jag anser att det är ganska logiskt att i alla fall jag väljer att prata och samtala med de personer som jag känner att jag har något utbyte av. Det fungerar inte i längden att bara ge och ge och aldrig få något tillbaka. Det är rätt väsentligt att man väljer att undvika sådana personer eftersom det är mer energikrävande än energigivande. Det är min utbildning och jag vill att den ska bli så bra som möjligt och därför väljer jag att undvika dessa personer. Kalla mig egoistisk, kalla mig elak eller kalla mig smart, men det är min framtid som just nu formas.

Förutom att saker och ting irriterat mig så har jag i alla fall haft en trevlig dag inne i stan med gott sällskap.
Lite plugg, mycket mat och lagom mycket shopping.



Du är glad och elegant, du är laktosintolerant, baby goodbye

Det har hänt mycket sen sist. Förra lördagen var jag hemma hos Sofia och firade henne och åt gott med trevligt sällskap. Vi såg självklart melodifestivalen och behöver bara säga EMD. Deras låt är ju riktigt bra och jag hoppas de vinner i Globen när jag är på kryssning. Därefter var det en intensiv vecka med PBLarbetet men nu är det klart, riktigt riktigt skönt. Så den här helgen har jag bara tagit det lugnt. Igår var jag och firade pappa och käkade gott ute på hembygdsgården för att sedan få ont i magen på grund av att jag åt glass. Jag kanske har glömt bort att berätta att jag troligen blivit tillfälligt laktosintolerant. Det är inte alls kul just nu, men som tur är finns det laktosfri mjölk och yoghurt så min vardag är räddad.  

En annan viktig sak som hänt är att jag gjort min andra tatuering, en tatuering som symboliserar min älskade katt. Jag tror ingen förstår hur mycket han betyder för mig. Jag kankse till och med glömt bort att berätta att jag numera går ut med han cirka en timme om dagen och han har blivit så duktig på att gå i koppel, nästan som en liten hund. Säger jag kom nu Baltazar så kommer han oftast så snällt.

Idag har jag hunnit med att se HELA vasaloppet för att sedan själv vara lite hurtig så jag och Nicklas drog till Svandammen och åkte lite skridskor i det fina vårvintervädret.  Snart ska jag även iväg och träna. Var ett tag sen nu då det varit en del idrott i skolan.

Lite saker som är lite smått roliga som hänger kvar sen jag pratade baklänges för 7 -8 år sedan (shit vad tiden går snabbt, måste väl varit kring år 2000 som guinnes rekordtv gick?).


Är det trams att vara smart? och hade Kitkat någon taktik med att döpa produkten till just kitkat?


RSS 2.0