Happy new year

Kvällen börjar med en trerätters hemma hos mig och Nicklas med Therese och Krull.

* Toast med avokado och tomatröra
* Helstekt entrecote med hemgjord potatisgratäng
* Pannacotta med vitchoklad, toppat med hallon och passionsfrukt, och till det havreflarn.

Efter supén möter vi upp Bella, Andreas och säkert några fler för att fira in det nya året hemma hos Bella och Andreas.

Hoppas alla vänner och släkt som jag vet läser denna blogg får ett trevligt nyår, för det tänker för omväxlingens skull jag försöka ha.

För 2008 förtjänar en bra avslutning!
Ska försöka ta lite bilder för en gångs skull också


Årets

I väntan på de andra nio månaderna ska jag kort försöka presentera
 
Årets

Nykomling:
Årets nykomling i mitt liv är garanterat Therese. Hur hade mitt år på Universitetet varit utan dig? Det känns skönt att veta att du alltid finns där när man behöver det. Jag vet att ditt år inte har varit ditt lyckosammaste, men du ska veta att du är en stor anledning till att mitt år har varit så bra. Jag vet att jag hos dig har hittat en vän för livet.

Personlighet: Tom såklart. Efter att ha skrikigt sig hes i Resarös skogar och slitit upp dörrar på tunnelbanan, somnat på föreläsningar och ALLTID fått mig att skratta så är han utan tvekan årets personlighet.

Prestation: Självklart Fiffis prestation att komma in på polishögskolan. Jag tvekade inte en sekund på att du skulle klara det. Du är så grym!

Skrattattack: Här finns det mycket att välja bland, REA på hamburger börs, RAW late night med Björn Gustavsson eller Standup istället för bio. Standup istället för bio garvade jag så mycket så jag fick ont i magen. Eftersom vi satt längst fram blev vi indragna i showen. Pappa blev gamlingen i två timmar medan jag blev den som skrattade högt och roligt.
En annan skrattattack var den sjuka föreläsningen under hälsakursen.

Roligaste händelse: Finns mycket att välja på, men för att det inte ska bli för mycket skola, så väljer jag sjukampen hemma hos mig i somras. Vilken rolig kväll vi hade, och vilken succé nynnaleken blev.

Sötaste:
Alla barn på praktiken. Så underbara barn. Som sista dagen när en liten tjej frågar vem jag fått mitt halsband av. Jag berättar att jag fått det av min bästa kompis, och då kollar hon på mig med förvånande ögon och säger: Men Therese, är inte jag din bästa kompis? I det ögonblicket var jag helt såld, och kommer nog vara det föralltid

Konsert: Var bara på en konsert i år. Fiffi bjöd mig på Winnerbäck, och vad kul vi hade trots att regnet öste ned. Men vi stod där med våra orangea regnponchos och sjöng med för kung och fosterland.

Studentarbetslag: Studentarbetslaget vi hade i början av kursen Lek, idrott och rörelse I. VI hade aldrig några bekymmer och allt gick förvånansvärt bra. Alla tog sitt ansvar och deltog. Det var även genom SA- laget jag lärde känna Linnea.

Mest välbehövda: Var min och Fiffis lilla trip till Uppsala. Bodde på hotell, shoppade och mestadels bara låg och snackade i sängen på hotellrummet. Ett skönt brejk i vardagen med underbart väder och det bästa sällskapet fick mig att koppla bort plugget för 24 timmar.



Trevlig kväll

Gårdagen spenderades med Therese och Linnea. Det blev en riktigt skön och avslappnad kväll med mycket snack och snacks. Efter att ha legat och snackat till drygt halv tre så somnade vi alla (Linnea hade väl halvsovit i dryga timmen då). Kort och gott en riktigt trevlig kväll med trevligt sällskap. Fick en perfekt födelsedagspresent oxå. Den kommer spenderas snarast=). Baltazar stormtrivdes i vårt sällskap och bara njöt av att få uppmärksamhet. På natten hoppade han upp och ville gosa med Linnea i samma veva som han ville att Therese skulle vakna så han nafsade i hennes fossingar.

Känns lite konstigt för, för ett år sedan  hade jag ingen aning om vem Therese och Linnea var överhuvudtaget, och nu är de några som jag har daglig kontakt med även under loven. Känns roligt, men desto mindre roligt att vi splittras om ett halvår...

Idag har jag haft tvättstugan och ska snart kila ned till centrum med Therese N! så fort hon slutat jobba.
Jag måste klura på något käk oxå, men det får bli något enkelt. Åt precis upp skorporna som Linnea lämnade kvar, hiskeligt goda!

2008 Underbart är kort del1

2008 har för min del varit en milstolpe i mitt liv. Mycket har hänt och jag känner att jag växt otroligt mycket som person. Jag tänker därför i detta inlägg summera mitt år månad för månad för er. Jag börjar här med de tre första månaderna.
Om ni går ett år bakåt i tiden kan ni läsa om mitt 2007 som inte alls var ett toppår.

Januari:
Januari började väldigt lugnt. Tiden spenderades med vänner och jag njöt av att vara ledig. Den 17 hade jag haft körkort i ett år och jag och Mormor var på REA på hamburger börs. Riktigt roligt, men sen på hemvägen blev vi kanske vittne till förberedelser för ett rån. Det blev en hel del förhör och telefonsamtal. Den 21 började jag kursen Hälsa, livsstil och gestaltning på Stockholms Universitet. Jag minns det som igår, första gången jag åkte till Thorildsplan, jag var nervös, spänd men framförallt förväntansfull. Väl i K-aulan kikade jag runt på folket omkring mig, vilka kommer gå samma kurs som jag? Kommer någon det? Dagen efter fick jag träffa klassen och jag klickade direkt med två tjejer vilket var oerhört skönt. En tjej i klassen hade jag varit och tjuvkikat på på facebook, men vi snackade inte alls de första dagarna, inte hade jag då en aning om att hon skulle bli årets nykomling i mitt liv. Jag råkade även skrämma bort en tjej från salen då jag trodde att skriva 1 och skriva 2 på schemat var tentor. När jag sa att jag trodde det sprang hon ut från salen och kom tillbaka en vecka senare. Bra början Therese, bra början!
Det var även i januari jag stötte på världens i särklass bästa lärare, nämligen Kerstin. Vilken inspirationskälla och energispridare. Jag tror det var i januari som vi besökte Resarö för första gången. Resarö = Glädje!
Vi besökte även danshögskolan för första gången, och jag trodde jag skulle vara ruggigt nervös, men med den lättsamma klassen blev det bara en rolig upplevelse. Men vi var nära på att inte hitta dit, så vi fick fråga några snillen på KTH.

Februari
Klassen blev alltmer sammansvetsad, samtidigt som mitt studentarbetslag blev mindre och mindre. Till slut var det bara jag och Johanna kvar. Men det var bara skönt, då allt flöt på felfritt. Vi gjorde flera besök på danshögskolan där vi fick prova på allt från modern dans till flamenco. Riktigt roligt, men vad värdelös man är, verkligen ingen taktkänsla.
Det var i februari vi gjorde ett kärt återbesök på Resarö, och denna gång skulle vi hitta ikoner ute i skogen, samtidigt som vi skulle gå en hinderbana men se upp för ryssarna. Det var då jag och Tom insåg att vi har sjukt kul ihop. Det finns så mycket att skriva om saker som hände i skolan, men det har jag skrivit så detaljerat tidigare, så om ni vill läsa får ni gå tillbaka till februari 2008 i arkivet. Men jag tror det var i Februari jag och Therese insåg att vi hade riktigt mycket gemensamt, förutom namnet då såklart.

Mars
Tråkigt att kursen var slut och att klassen skulle splittras, men riktigt skönt med lov. Ett lov som spenderades med vänner framför Guitar hero då Therese och Bella var hemma från Kalix. Jag hade daglig kontakt med många i klassen även under lovet, och man började nu inse att klassen aldrig kommer förenas igen. Det är nu man väljer vilka man vill behålla kontakten med. Jag höll även på att försöka byta inriktning vilket var betydligt lättare sagt än gjort, efter telefonsamtal hit och dit och vidarekopplad från den ena till den andra, var jag till slut tillbaka på ruta 1. Till slut kunde jag lämna in en ansökan.
Det var i mars som jag började i en förlåt mig otroligt tråkig klass tillsammans med en otroligt tråkig kurs. Att gå från en praktisk kurs till en tråkteorikurs var svårt. Men det var bara att göra det bästa av situationen. Som tur är var jag mer än nöjd med läraren. 

Väldigt mycket skola,men det visar väl bara på hur bra jag trivs, och hur rätt det känns...

shopping och promenad

Igår var det dags för den årliga mellandagsrean, fast det var någonting som var annorlunda detta år. Det här året fanns det snygga kläder och dessutom i min storlek och till råga på allt halva priset. Jag, therese och christopher var inne hela dagen igår. Jag fyndade massor igår, och framförallt hittade jag snygga träningskläder. Så nu vill jag bara komma igång med friskis och sen blir det en hel del idrott i skolan oxå. Det ska bli så kul=).
Efter shoppingen drog vi hem till mig och åt marängsvisch (hur stavas det?) och kollade på körslaget. Riktigt mysigt.

Idag var jag på långpromenad med Rasmus, som jag inte träffat på år och dar. Vi gick igenom vad som hänt i våra liv sen vi sågs sist. Var riktigt roligt att träffa honom igen. De känns lite konstigt, förut sågs vi varje dag, och nu bara ett par gånger om året.

Nej nu ska jag sätta igång med lite städning. Får ju finbesök imorn!=)

Rån i lilla Nynäshamn

Alldeles nyss skedde ett rån på en bank i Nynäshamn, samtidigt som jag befann mig 100 meter därifrån. Hade ingen aning om det förrän jag kom hem och det cirklade runt polishelikoptrar och en massa polisbilar utanför fönstret. Sen var det första rubrik på aftonbladet.se. Shit jag kan ju ha mött rånarna. De hade sprungit från platsen, så de lär väl snart vara gripna.
Läskigt läskigt!


Glömde säga

Glömde säga att jag fått världens finaste örhängen av världens bästa pojkvän!
Jag kan inte sluta titta på dom.
Örhängen med odlade saltvattenspärlor med 18 k guld. Helt underbart fina!
Kommer bild sen


Tack för en underbar dag igår

Min födelsedag blev perfekt!
Fick massa fina saker och upplevelser, men det bästa var att dagen/kvällen spenderades med dem som betyder mest.
Idag ska jag fira minijul med familjen så ska nu griljera julskinkan..Första gången jag gör det, någonsin.
Om några dagar börjar min summering av året, månad för månad. Kommer bli en LÅNG lista så lika bra att börja innan nyårsafton.

Ett år går så fort

Nu är det inte många dagar kvar på det här året.
Jag tror aldrig att ett år gått så fort som 2008, kan det bero på att året varit underbart (nåja nästan i alla fall).
Just idag är det exakt ett år sedan jag spydde i papperskorgen i pantrummet i Haninge centrum, bara ett par dagar efter jag skrytit här i bloggen att jag aldrig spyr. Nej ni vinterkräksjukan vill jag inte ha igen...Jag har äntligen blivit frisk efter sex veckors sjukdom.

Igår var det examination i skolan och det gick bra, men de skulle diskutera mitt betyg så fick inget klartecken. Men jag vet att det kommer bli det sämre, för de är för fega att sätta de högsta betygen. Nu orkar jag inte tänka mer på skolan för nu vill jag ha lov. Har massor att göra innan lördag då nära och kära kommer hit för att fira mig. Ska bli så mysigt att träffa alla igen, då de verkligen inte var igår. Och Zabina det finns massor av dina favoritkakor kvar till dig, visst är jag snäll?
Efter skolan åkte jag in till city för att möta upp Angelica för lite julshopping. Det var mysigt, men de jag garvade mest åt var nog hennes skor. Eftersom jag nästan köpt alla julklappar när jag var inne med Sofia så gick det ganska fort inne i stan, då jag den här gången visste exakt vad jag skulle ha. Dock så har jag inte köpt någonting till Krull ( christopher) än, förutom en liten sak. Men tror säkerligen att jag och Therese ska åka in till stan så fort hon kommit hem från Mellansel. För det var på tok för länge sedan vi shoppade.

Idag har jag samtalat lite med Therese G och sedan ringde Tom som jag inte pratat med på evigheter, kändes bra att höra att allt var fint med han, och att skolan oxå var slut för hans del för det här året. Eftersom jag försökte mig på att göra två saker samtidigt - Prata i telefon och göra kokostoppar, så blev de sistnämnda sisådär, fick ingen bra konsistens på det, men gott var det!

Helgen som var så var jag och Nicklas på Ikea. Jag köpte den dyraste julklappen för i år till min kära katt, en stilren klösmöbel, med en koja i botten och en mysig sovplats över själva möbeln. Baltazar älskade den, speciellt kojan som jag gjort ännu mysigare med en kudde.
Vi var även i skärholmens centrum och kikade lite i affärer. Jag hittade min nyårsoutfit som är riktigt riktigt snygg. Centrumet var helt okej men parkeringssytemet under all kritik. De tog en kvart att ta sig ut därifrån - helt värdelöst!

Nej nu orkar jag inte skriva mer, men ska försöka uppdatera bättre nu när jag inte har skolan att skylla på. Dock kommer mina vänner ha högsta prioritet under detta jullov.

Underbart Luciatåg

Igår var jag inne i stan och lämnade in portfolion. Helt underbart att ha det klart. Sen åkte jag vidare och mötte upp Sofia vid hötorget. Vi strosade bort till söder och jag köpte massa julklappar. Vi satt på ett fik och snackade ett bra tag. Har saknat henne och känner att vi måste ses oftare. Vi är ganska lika på många sätt och vis.
Idag var jag och tog igen min dag på praktiken, och de hade även luciatåg idag. Barnen är helt underbara!
Men tyvärr har förkylningen kommit tillbaka för att jag svettades, frös, svettades, frös igår när jag var inne i stan. Men men nu kan jag bara slappna av, innan jag fyller år då det ska bakas och fixas....

På bättringsvägen

Han är så fin




Ja nu är jag i alla fall på bättringsvägen känns det som. Får hoppas det i alla fall. Nu är jag bara arg på en massa saker.
Först och främst på grillen nedanför där jag bor. Det har öppet till halv fem på helgerna och allt fyllepack samlas där och gapar och skriker, vilket resulterar i att jag vaknar och inte kan somna om på ett bra tag. I natt var det ett ganska allvarligt slagsmål. Jag hörde en massa skrik, så var tvungen att vara en äkta nynäshamnare och tjuvkika lite. Genom fönstret ser jag två killar i 20 årsåldern varav den ene i bar överkropp stå och slå mot varandra, slag efter slag. Där gick min gräns. Nu får fasiken den där grillen stänga igen, om inte helt så i alla fall i hyffsad tid på helgerna. Vi runtomkring vill sova, som vi kunde göra innan han öppnade den där grillen.

En annan sak som jag stör mig på är att bli anklagad för något som man inte har gjort, framförallt av ens lärare. För två månader sedan lämnade vi in ett arbete till henne. Jag gav det till henne personligen för att med säkerhet veta att det kommit fram. För säkerhets skulle lade jag det även i en pastficka. tio minuter senare ber hon mig om arbetet och då säger jag ganska irriterat, jag gav det till dig förut, då fnissar hon och säger hihi ja just det. Nu två månader senare kommer hon och säger att vi inte lämnar in alla sidor av arbetet och att vi måste fixa det. SKYLL INTE PÅ DINA ELEVER NÄR DET ÄR DU SJÄLV SOM HAR SLARVAT BORT DET. Hur pedagogisk är man då på en skala mellan ett till tio. Jag blev så irriterad, så när jag mailade henne arbetet igen skrev jag en tydlig redogörelse för att jag lämnat in samtliga sidor, till och med i en plastficka, så hon skulle känna lite skuld. Icke bra för min bedömning på arbetena, men jag ska ändå kräva en omexaminator, för mitt förtroende för henne har runnit ut i sanden. Sånt gör mig så less. Att en lärare som utbildar framtida lärare inte kan erkänna att hon gjort fel. Frågan jag ställer mig är hur jag ska stå ut i ett halvår till? Som tur är har vi Världens bästa lärare mycket nästa termin, och jag hoppas innerligt att det även är hon som läser våra arbeten.

En tredje sak som stör mig är de som till en början ser ned på oss unga, och säger att vi är för oerfarna och unga för att redan studera på universitetsnivå. Men vilka är det som klarar utbildningen bäst? Vilka är det som inte gråter av panik nu i slutet av kursen? Skrattar bäst som skrattar sist.

Jag har också beslutat att härdanefter strunta i om någon vill ha hjälp med något när det gäller skolan, om jag inte känner så att jag har något i utbyte av det. Varför ska jag ha koll på allt som ska in i portfolion och hur det ska skrivas och sedan framföra det till alla? Härdanefter ska jag försöka att tänka mer på mig själv och att andra får klara sig bäst de vill, och skylla sig själva om de inte satt sig in i saker och ting bättre. Jag är från och med nu ingen person som man kan ringa för att få en snabbgenomgång om hur man ska skriva ett arbete. Jag har insett att det tar väldigt mkt energi att sätta sig in i allt ordentligt, och sedan kunna förklara allt, istället för att bara fokusera på att jag förstår. Från och med nästa termin kör jag igång med fokus på mig själv (och SAlaget) och ingen annan. Självklart är jag fortfarande en lagspelare, men inte en översnäll sådan som många gärna utnyttjar.

Massa svammel blev det nu, men var tvungen att skriva av mig lite...

Therese Fressi jag saknar dig. Brevet du skickade hem gjorde min vecka. Det är som du skrev: Livet är en fest och du är bjuden, dont worry be happy. Inga mer bekymmer för hur andra klarar av sin portfolio. thats it!
Och grattis till min andra Therese och hennes Simba som kom trea på hundutställningen idag!
Vad skulle jag gjort utan mina Thereseor. Ni är ovärderliga! Du ska veta en sak Therese, att det bästa med lärarutbildningen hittills är att jag lärt känna dig.

Vad livet kan förändras på ett år....


Ps. Fyra år sedan du försvann idag, men i mitt hjärta lever du alltid kvar. Ds.



 


NU måste jag väl ändå bli frisk

Nu går jag in på fjärde veckan som dunderförkyld. Helt värdelöst! Gick tillbaka till läkaren idag och konstigt nog hade jag lägre CRP den här gången, men han märkte att jag ansträngt mig så mycket när jag hostat, snytit mig etc. så min vilopuls var ganska hög. Så har nu fått antibiotika, så får vi se om det blir bättre. Cocilana hjälpte ju inte, som jag fick sist.
Så nu ska jag totalt vila i tio dagar - hur ska jag klara det? och bara fokusera på att bli frisk - när ska jag hinna inhandla alla julklappar? Men det får gå...
Som tur är har jag varit otroligt ambitiös och smart, så jag är redan klar med Portfolion och läst Kommunikationboken. Bara ett arbete kvar, som jag har till den 13 januari på mig att göra. Det känns helt underbart!

Som ni säkert förstår har den dåliga uppdateringen berott på att jag varit sjuk, men även för att jag haft fullt upp med skolarbete och praktik. Vilka underbara barn jag lärt känna! Jag är glad att jag har en dag att ta igen så jag får se deras gulliga luciatåg. Som tack och adjö fick de ett varsin paket russin med sitt namn på, och jag fick en riktigt fin amaryllis med en fin silvrig kruka. Jag blev alldeles tårögd.
  Sista veckan var jag även iväg på två teatrar, en med fem fyråringar och den andra med tio femåringar. Den senare teatern med femåringarna var riktigt bra, och barnen satt alldeles knäpptysta.


Idag var Fiffi här en snabbis, och vi snackade lite medan hon käkade sushi. Även fast vi ses så sällan så står hon mig otroligt nära, vi har varit med om mycket genom åren....Hon var snäll och skjutsade ned mig till sjukhuset, eftersom vi för tillfället inte har någon bil.


Nej, dags att återgå till det doktorn och farmaceuten beordrade, nämligen vilan


RSS 2.0